2018 november 16., péntek
Orosz húsvéti kalács Nyomtat Email
2008 június 15., vasárnap 14:56
oroszkalacs.jpg
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 egész tojás + 1 a kenéshez
- 3 tojás sárgája
- 20 dkg margarin (vaj) olvasztva
- só
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg cukor + 1-2 dkg a díszítéshez
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg mandula + 1 dkg a díszítéshez

A lisztet összekeverjük a tejjel és az élesztővel.
Ha megkelt, beletesszük a tojásokat, az olvasztott vajat, a sót, a mazsolát, cukrot, rumot és a mandulát.
Jól kidolgozva 1.5-2 órát kelni hagyjuk.
Megfonjuk, tojással megkenjük, cukorral, mandulával meghintjük és kizsírozott tepsiben sárgásbarnára (tűpróbáig) sütjük.