2017 november 22., szerda
Túrótorta Nyomtat Email
2008 június 19., csütörtök 19:33

turotorta.jpg

Hozzávalók:
- 1.5 csomag babapiskóta
- 5 dl tej
- 1 rumaroma
- 50 dkg túró
- 1 cs. van. cukor
- 1 kanál citromlé
- 25 dkg porcukor
- 3 egész tojás
- 25 dkg margarin
- 2 zacskó (12 lap) tortazselatin
- gyümölcs
- tortadara/színes reszelék/szeletelt mandula

A tortaforma alját telerakjuk babapiskótával és meglocsoljuk 1 dl tej és a rumaroma keverékével.

1. tál:
A túrót összetörjük, vaníliáscukorral és citromlével elkeverjük.
2. tál: A porcukrot, a tojássárgáját és a margarint habosra keverjük.
3. tál:
3 tojásfehérjét kemény habbá verjük.

A 3 tálat összekeverjük.

A 2 zacskó tortazselatint kevés vízzel összekeverjük csomómentesre, közben 4 dl tejet felforralunk és felengedjük a zselatinos vízzel. Forrón, ahogy felfort, mégegyet forralunk, majd langyosan a masszához keverjük.
A felét beleteszem a tortaformába, és apróra vágott gyümölcsöt szórok rá. Beborítom a másik felével, tetejére tortadarát vagy színes reszeléket, vagy gyümölcsdíszítést teszek.
Minimum 24 órát hagyom állni a hűtőben.

Ha nagyon "gazdag" túrótortát szeretnénk, verjünk habbá 3 dl tejszínt és adjuk a túróhoz.

Túrótorta Túrótorta
Túrótorta Túrótorta Túrótorta
Túrótorta Túrótorta Túrótorta Túrótorta