2017 november 22., szerda
MálnaleGvár Nyomtat Email
2008 július 07., hétfő 20:56

A málna leGvárrá formatálása június végén, július elején aktuális.

Hozzávalók:
- 5.5 kg málna
- 1.5 csomag quittin 3:1
- 37.5 dkg cukor
- 7 üveg (3-5 dl)

A málnát alaposan megmossuk, kiválogatjuk.
(Természetesen az üvegek már a szárítóban száradnak, az eperlekvárnál leírtak szerint :)))

a) Lehet úgy is csinálni, hogy a málnát a botmixerrel összetörjük (alaposan), és sűrű szövésű műanyag tésztaszűrőn átpaszírozzuk, majd lemérjük.
b) De lehet úgy is, hogy a paradicsompasszírozó legsűrűbb szűrőjén áttekerjük a málnát, majd lemérjük.(ez a kézkímélőbb megoldás)

Mérés után hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű cukrot, forrásig főzzük, majd beletesszük a cukrot és még 5 percig forraljuk.
Ezután üvegekbe tesszük, folpackkal lezárjuk, csipetnyi szalicilt teszünk rá, újságpapírba csomagoljuk és eltesszük az ágyneműtartóba :)

2-3 nap múlva ezeket az üvegeket is felcímkézzük, illetve kis kendőket szabunk a fedőre és díszítjük.

malnalekvar1.jpg malnalekvar2.jpg malnalekvar3.jpg malnalekvar4.jpg