2017 november 21., kedd
Alföldi rakott tészta Nyomtat Email
2008 július 08., kedd 09:23

Hozzávalók:
- 40 dkg széles metélt,
- 10 dkg vaj,
- 6 tojás,
- 20 dkg cukor,
- 4 dkg vaníliás cukor,
- 4 dl tejföl,
- 20 dkg tehéntúró,
- 10 dkg mazsola,
- 20 dkg gyümölcsbefőtt (elhagyható),
- 4 dkg kakaópor,
- 5 dkg sárgabaracklekvár,
- 1 citrom héja,
- zsemlemorzsa

A tésztát enyhén sós, bő forró vízben megfőzzük, leszűrjük és elkeverjük 7 dkg olvasztott vajjal. A tésztát 3 részre osztjuk, s minden részt külön összekeverünk 2-2 tojás kikevert sárgájával. A tejföl felét elkeverjük a vaníliás cukorral, s összekeverjük a tészta első részével. A másodikat 10 dkg cukorral összekevert kakaóval ízesítjük, a harmadikhoz a túróból, 10 dkg cukorból, 2 dl tejfölből és reszelt citromhéjból készítünk keveréket. A tojások fehérjét felverjük, és baracklekvárral összekeverjük. A megmaradt vajjal kikenjük a tepsit vagy tűzálló tálat, meghintjük zsemlemorzsával, s egymásra rétegezzük a 3féle ízesítésű tésztát. Alulra kerüljön a tejfölös, rá a kakaós, felülre a túrós. Az egészet borítsuk be a baracklekvárral elkevert tojáshabbal, s előmelegített sütőben süssük át (15-20 perc). Tálalásnál a tányéron adjunk hozzá gyümölcsbefőttet, amelynek leszűrtük a levét. (elhagyható)

Az egész recept hátránya, hogy kicsit sok a mosogatnivaló utána....Viszont finom ám!!!! :-)