2018 november 16., péntek
Erezett piskóta Nyomtat Email
2008 július 23., szerda 11:39

Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25 dkg porcukor,
- 25 dkg margarin,
- 1 dl tej,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 1 cs. sütőpor,
- 25 dkg liszt,
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. A tojássárgáját porcukorral és a margarinnal fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, végül a felvert habot.
A tészta felét a tepsibe öntjük, másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és a fehér tészta tetejére öntjük.
Előmelegített sütőben 220 fokon tűpróbáig sütjük.