2017 november 21., kedd
Savanyúkáposztás pogácsa Nyomtat Email
2008 július 23., szerda 11:53

Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 0.5 l tej,
- 25 dkg vaj,
- 2 tojássárgája,
- 50 dkg savanyú káposzta,
- 5 dkg élesztő,
- kiskanál cukor,
- só, bors ízlés szerint,
- 1 tojás a kenéshez.

A káposztát apróra vágjuk, az élesztőt a tej felével és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a borssal összekeverjük. A tej másik felébe belekeverjük a sót és a tojássárgákat. Összekeverjük.
A vajat összemorzsoljuk a sós-borsos liszttel, hozzáadjuk az élesztőt és a tojásos tejet, valamint az apróra vágott káposztát, majd összegyúrjuk.
Kb. 1 órát hagyjuk kelni.
Kinyújtjuk, hajtogatjuk, kb. 20 percet pihenni hagyjuk. Újra kinyújtjuk, meghajtogatjuk, majd a 20 perces pihenő után kiszaggatjuk, tetejét bevagdossuk és megkenjük a tojással.
Közepesen forró sütőben 35 percig sütjük.