2017 november 21., kedd
SárgabarackleGvár Nyomtat Email
2008 július 29., kedd 20:02

A sárgabarackot július második felében érdemes eltenni.

SárgabaracklekvárHozzávalók:
- 5 kg sárgabarack
- 3 tasak quittin
- 90 dkg cukor
- 5 db 720 ml-es üveg +1 db 3 dl-es üveg
- szalicil
- folpack

A sárgabarackot alaposan megmosom (én nem hámozom meg), botturmix-szal összenyomkodom, hozzáadom a quittint, elkeverem és nagy lángon forrásig főzöm. Ezután hozzáadom a cukrot, alaposan elkeverem, és még 5-6 percig forralom.
Üvegekbe szedem, a tetejére folpackot teszek, arra egy csipetnyi szalicilt, lezárom, pár pillanatra fejrefordítom, majd száraz dunsztban az ágyneműtartóba dugom.
2-3 nap múlva előveszem, a folpack felesleges részeit levágom, az üveg tetejét sárgabarack mintás anyaggal és - lehetőség szerint - sárga színű madzaggal díszítem, felcímkézem.

sb1.jpg sb2.jpg sb3.jpg sb4.jpg