2017 november 21., kedd
Töltött kifli pizzatésztából Nyomtat Email
2008 július 29., kedd 20:48
toltott.kifli.pizzatesztabol.jpg Hozzávalók:
A pizzatésztához:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 2 dl olaj
- 0.5 dl tej
A töltelékhez:
- 2 vékony szál kolbász
- 3-4 paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma (lehet több is)
- oregano
- bazsalikom
- ketchup (az eredeti receptben 2 kis paradicsomkonzerv szerepelt)
- olívaolaj
- 20 dkg vékonyra vágott sonka
A tetejére:
- 1 tojás a kenéshez
- 15 dkg reszelt sajt

Az elmorzsolt élesztőre rászórjuk a sót, ráöntjük az olajat és a tejet, majd hozzáadjuk a lisztet. Letakarva egy órát pihentetjük. (nekünk a suliban úgy tanították, hogy az élesztő és a só ne keveredjen, mert nem kel meg a tészta, de itt ilyesmi nem történt).
Az egy óra pihenő alatt megpucoljuk a vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát pucolás után fokhagymanyomón áttörjük, az előmelegített olivaolajon megfuttatjuk, hozzátesszük az oreganot és a bazsalikomot, majd a vékony karikákra vágott kolbászt. A megpucolt paradicsomokat és a paradicsompürét(ketchupot) is beleöntjük, összeforraljuk. A sonkát kockázzuk és csak a végén adjuk hozzá.

A tésztát 8 részre osztom, mindegyiket kerek formára nyújtom és 8 háromszöget vágok belőlük. Megtöltöm a töltelékkel és egy kis kanál vajjal, majd a tetejét megkenem tojással, megszórom sajttal és mehet a sütőbe. 200-220 fokon kb 30 percig sütöm.

(A receptet manka blogjában találtam.)