2017 november 21., kedd
Lecsó télre Nyomtat Email
2008 augusztus 23., szombat 19:11
lecso.jpg Hozzávalók:
- 3 kg paprika
- 1.5 kg paradicsom
- 30-40 dkg vöröshagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- olaj
- folpack
- 7 db 720 ml-es befőttes üveg

A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, csumáját kiszedjük, vékony karikákra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük (1-2 perc), majd a héját lehúzzuk.
Az olajat felmelegítjük, a hagymát beleöntjük, dinszteljük. A lábast félrehúzzuk, megvárjuk, míg kicsit kihűl, hozzáadjuk az őrölt paprikát és egy kevés vizet. A paprikát beleöntjük, sózzuk, elkeverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és szükség szerint vizet öntünk hozzá. Amikor a paprika már inkább puha, mint nem, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, de ekkor már nem fedjük le, hogy a felesleges lé elfőjjön.
Ha kész, üvegekbe szedjük, a tetejére olajat öntünk, folpack, az üveget lezárjuk és mehet a száraz dunsztba 1-2 napra.

lecso1.jpg lecso2.jpg lecso3.jpg lecso4.jpg