2009 szeptember 20., vasárnap 19:24 |
|
Hozzávalók: |
- 25 dkg Hobbits keksz (nálam csokis volt) - 8 dkg vaj (nálam 10 dkg volt és "elbírta") - 50 dkg mascarpone - 6 dl tejszín - porcukor ízlés szerint - 2 cs zseléfix - 1 cs erdei gyümölcsmix
A torta oldalára: - szeletelt mandula/piskótamorzsa/babapiskóta félbevágva
|
A kekszet az aprítógépben "megdaráltam", a vajat megolvasztottam és hozzákevertem, majd belenyomkodtam egy tortaformába, 10 percig sütöttem kb. 180 fokon. A tejszínt habbá vertem, közben hozzáadtam a zseléfixet, a porcukrot. Óvatosan hozzákevertem a mascarponét. Amikor a torta "alja" kihűlt, beleöntöttem a krém felét, rá a gyümölcsmixet, majd a maradék krémet. Nálam egy éjszakát pihent a hűtőben, de az eredeti recept szerint 3-4 óra is elég neki.
Tálalás előtt díszítettem.
(Fakanál receptje)
Add a comment
|