Narancsos csokoládékoszorú

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 12 dkg csokoládébevonó
  • 15 dkg vaj
  • fél vaníliarúd kikapart belseje
  • 7 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg finomra darált mandula
  • 10 dkg piskótamorzsa

A töltelékhez:

  • 10 dkg nyers marcipánmassza
  • 4 cl narancslé
  • 2 cl cointreau
  • 7 g apróra vágott cukrozott narancshéj

A díszítéshez:

  • 5 dkg baracklekvár
  • sötét csokoládforgács, fehér csokoládérudacskák
  • 22 cm átmérőjű koszorúforma

A csokoládébevonót vízfürdőben megolvasztjuk és 30 fokra lehűtjük, majd habosra keverjük a vajjal, a vaníliával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük és a masszához adjuk. A mandulát elkeverjük a morzsával, majd a tésztába melírozzuk. A formát kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával, beletöltjük a masszát és felszínét elsimítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig (tűpróba) sütjük. A kész tésztát egy éjszakán át pihentetjük.

A töltelékhez jól elkeverjük a hozzávalókat. A koszorút három lapra vágjuk és megtöltjük. Tetejét bekenjük forró baracklekvárral. Ha kihűlt, csokoládforgácsokkal és fehér rudacskákkal díszítjük.