Málnás csokoládékarika

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dkg lereselt csokoládébevonó
  • 10 dkg pirított, darált mogyoró
  • késhegynyi só
  • egy citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 20 dkg málnalekvár

A bevonathoz:

  • 20 dkg olvasztott tejcsokoládé-bevonó

A díszítéshez:

  • 10 dkg karamellizált mogyoró

A tészta valamennyi hozzávalóját jól összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1-2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű gyűrűket szurkálunk ki belőle (a gyűrű közepén 2 cm-es legyen a lyuk). Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb 12 perc alatt világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A málnalekvárt levágott sarkú zacskóba töltjük, és a gyűrűk felét bekenjük vele, majd összeragasztjuk a süteményeket. Tetejüket olvasztott tejcsokoládé-bevonóba merítjük, karamellizált mogyoróval díszítjük.

(A nagy csokoládékönyvből)