Savanyúkáposztás pogácsa

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt,
  • 0.5 l tej,
  • 25 dkg vaj,
  • 2 tojássárgája,
  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 5 dkg élesztő,
  • kiskanál cukor,
  • só, bors ízlés szerint,
  • 1 tojás a kenéshez.

A káposztát apróra vágjuk, az élesztőt a tej felével és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a borssal összekeverjük. A tej másik felébe belekeverjük a sót és a tojássárgákat. Összekeverjük.
A vajat összemorzsoljuk a sós-borsos liszttel, hozzáadjuk az élesztőt és a tojásos tejet, valamint az apróra vágott káposztát, majd összegyúrjuk.
Kb. 1 órát hagyjuk kelni.
Kinyújtjuk, hajtogatjuk, kb. 20 percet pihenni hagyjuk. Újra kinyújtjuk, meghajtogatjuk, majd a 20 perces pihenő után kiszaggatjuk, tetejét bevagdossuk és megkenjük a tojással.
Közepesen forró sütőben 35 percig sütjük.