Gesztenyés csillagok

Hozzávalók:

  • 7.5 dkg puha vaj
  • 7.5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 narancs
  • 25 dkg mélyhűtött, felengedett gesztenyemassza
  • 1.5 evőkanál liszt

A sütőt előmelegítjük 175 fokra és sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit.
Amíg a sütő bemelegszik, elkészítjük a tésztát. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást. Ezután ráreszeljük a narancs héját, belekeverjük a felengedett, darabokra tördelt gesztenyemasszát meg a lisztet és néhány perc alatt jól kidolgozzuk a géppel az egészet.
A habzsákra 1 csm-es csillagcsövet teszünk és apró csillagokat nyomunk a tésztából, egymástól úgy 3 cm-re.
12 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, leszedjük a tepsiről.

(Stahl Judit receptje)