Hozzávalók:
- 1 adag linzertészta
- 12 dkg finomra őrölt olajos mag (dió/mogyoró/mandula)
- 10-15 dkg étcsoki
- savanykás lekvár
A tésztát a linzertésztánál leírtak szerint elkészítem, azzal a különbséggel, hogy az olajos magokat is hozzákeverem és úgy gyúrom össze. Kb. 6 mm vékonyra nyújtom a tésztát, sima szélű, kerek kiszúróval kiszúrom és megsütöm.
Amikor kihűlt, minden(!) lapocskát megkenek felmelegített lekvárral*, majd 2-2-t egymásra helyezek, a gőzfürdőben megolvasztott csokoládéba mártom, rácsra teszem, hagyom lecsöpögni, közepébe lapjában félbevágott fehér mandulát szúrunk (elhagyható), majd fogyasztásig fémdobozban tárolom.
*azért kell a tetejüket is megkenni vékonyan lekvárral, hogy a csokoládé jobban „tapadjon”.