Hozzávalók:
- fél adag linzertészta
- 40 dkg meggy
- 30 dkg cukor
- 2 szegfűszeg
- 1 fahéjrúd
- tejszínhab, ízlés szerint
A meggyet megmossuk és kimagozzuk, 15 dkg cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjrúddal együtt egy lábasban felfőzzük, és kb 10 percig lassan forraljuk. Kidobjuk a szegfűszeget és a fahéjat. (Hogy ne kelljen vadászni, egy teatojásba szoktam belerakni a fűszereket és azt lógatom a meggyhez, egy mozdulattal kivehető, ha már nincs rá szükség)
1 evőkanál lisztet hideg vízzel kikeverünk, és besűrítjük vele a forrásban lévő meggyet. Hagyjuk kihűlni.
Összegyúrjuk a linzertésztát, kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A tészta kétharmadát lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy egy 26 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába téve pereme is legyen. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (légkeveréses sütő 155 fok)
A meggyet a tésztára simítjuk. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval tetszőleges formájúra vágjuk, majd elrendezzük a meggy tetején. A sütőben kb. 35 percig sütjük.
Porcukorral meghintve, ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.