2009 május 17., vasárnap 15:20 |
|
Hozzávalók (egy 26 cm átmérőjű tortaformához vagy egy 20x30cm-es tepsihez): |
A tésztához: - 25 dkg liszt - 1 csipet só - 1 tojás - 15 dkg vaj |
A töltelékhez: - 60 dkg póréhagyma - 20 dkg szalonna - 1 evőkanál olaj - 1 csipet só, fekete bors, curry - 20 dkg füstölt kolbász - 2 tojás - 2.5 dl tejföl |
A tésztához az átszitált lisztet összegyúrjuk a sóval, a tojással és a kockára vágott vajjal. Lefedve, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A póréhagymát hosszában félbevágjuk, megmossuk, levágjuk ról a sötétzöld szárrészt és a gyökerét. A hagymát felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk és olajban aranysárgára sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, sóval, borssal és curryvel fűszerezzük. Fedő alatt 10 percig egészen gyenge tűzön pároljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát kinyújtjuk. A forma alját és körben az oldalát kibéleljük, majd villával többször megszurkáljuk. A kolbászt kis kockákra vágjuk és rászórjuk a tésztalapra. Rásimítjuk a póréhagymás tölteléket és ráöntjük a tojással, sóval, borssal összekevert tejfölt. A tésztát kb. 35 percig sütjük.
|