2008 szeptember 13., szombat 09:47 |
|
Hozzávalók: |
- 1 adag linzertészta - 12 dkg finomra őrölt olajos mag (dió/mogyoró/mandula) - 10-15 dkg étcsoki - savanykás lekvár |
A tésztát a linzertésztánál leírtak szerint elkészítem, azzal a különbséggel, hogy az olajos magokat is hozzákeverem és úgy gyúrom össze. Kb. 6 mm vékonyra nyújtom a tésztát, sima szélű, kerek kiszúróval kiszúrom és megsütöm.
Amikor kihűlt, minden(!) lapocskát megkenek felmelegített lekvárral*, majd 2-2-t egymásra helyezek, a gőzfürdőben megolvasztott csokoládéba mártom, rácsra teszem, hagyom lecsöpögni, közepébe lapjában félbevágott fehér mandulát szúrunk (elhagyható), majd fogyasztásig fémdobozban tárolom.
*azért kell a tetejüket is megkenni vékonyan lekvárral, hogy a csokoládé jobban "tapadjon".
|