2008 október 04., szombat 15:46 |
|
Hozzávalók: |
- 1 adag linzertészta - 2 kg alma - fahéj - sárgabaracklekvár - kevés cukor - tojás a kenéshez - 4-5 dkg darált dió |
A linzertésztát kb. 60-40%-ban ketté osztom, az almát megpucolom és lereszelem. A tepsit kibélelem sütőpapírral. A tészta kisebbik felét kinyújtom, beleteszem a tepsibe és a sütőbe tolom, félig megsütöm. Amikor kiveszem a sütőből, a felforrósított baracklekvárral megkenem, rászórom az időközben ledarált diót.
A reszelt almát (én reszelés után nem szoktam ízesíteni) kinyomkodom, ráteszem a tésztára, tetejét megszórom fahéjjal és egy kevés kristálycukorral, majd a linzertészta másik felével beborítom.
Az egész tojással megkenem a tetejét, villával kicsit megszurkálom, hogy a tészta teteje ne repedjen szét sütés közben a gőztől, majd a villával vékonyan átlós csíkokat húzok rá.
Visszateszem a sütőbe és 180 fokon megsütöm.
A szeletelést még melegen végezzük el, különben a tészta törni fog!
|