Bejgli |
![]() |
![]() |
2008 november 20., csütörtök 21:28 | ||||||||||||||||||
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tejet meglangyosítjuk, 1-2 kávéskanál cukrot elkeverünk benne, hozzáadjuk az élesztőt és meleg helyen megkelesztjük.
Ezt hozzáadjuk a lisztes margarinhoz, a tojássárgákkal együtt. Alaposan kidolgozzuk, langyos helyen kelni hagyjuk. A tésztát 4 részre osztjuk, kicsit pihenni hagyjuk, majd kinyújtjuk. A töltelékhez tejet adunk, vigyázva, hogy ne legyen túl híg és kislángon felmelegítjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat/rumaromát, a mazsolát. Hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor a töltelék kihűlt, a felét elkenjük a tésztán, és feltekerjük. A tojásokat szétválasztjuk, a rudakat megkenjük a sárgájával és megvárjuk, míg megszárad. Ezután rákenjük a fehérjét és hűvös helyen száradásig hagyjuk pihenni. Az oldalát megszurkáljuk villával/hústűvel, hogy a felesleges gőz ne feszítse szét a tésztát, így majd nem reped meg.
|