Mexikói forró csokoládé |
2008 november 30., vasárnap 22:10 | |||
- 3/4 liter tej - egy vaníliarúd - 27 dkg összetört mexikói csokoládétallér (helyettesíthető 12 dkg cukorral elkevert 12 dkg kakaóporral) - 1/4 liter víz - 1/2 kimagozott csili - 3 evőkanál méz - csipet só A tejet felfőzzük a vaníliával, 10 percig érni hagyjuk, majd a vaníliarudat kivesszük, hosszában felvágjuk, belsejét kikaparjuk és elkeverjük a csokoládéval s a vízzel. Habverővel a forró tejhez vegyítjük, és erőteljes mozdulatokkal verjük, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon. A csili húsát nagyon apróra összevágjuk és a mézzel, valamint a sóval az italba keverjük. Forrón tálaljuk. (A Nagy csokoládékönyvből)
|