Gesztenyés csillagok |
2008 december 03., szerda 23:49 | |||
- 7.5 dkg puha vaj - 7.5 dkg porcukor - 1 tojás - 1 narancs - 25 dkg mélyhűtött, felengedett gesztenyemassza - 1.5 evőkanál liszt A sütőt előmelegítjük 175 fokra és sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit. Amíg a sütő bemelegszik, elkészítjük a tésztát. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást. Ezután ráreszeljük a narancs héját, belekeverjük a felengedett, darabokra tördelt gesztenyemasszát meg a lisztet és néhány perc alatt jól kidolgozzuk a géppel az egészet. A habzsákra 1 csm-es csillagcsövet teszünk és apró csillagokat nyomunk a tésztából, egymástól úgy 3 cm-re. 12 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, leszedjük a tepsiről. (Stahl Judit receptje)
|