Pesztós muffin |
2008 december 07., vasárnap 20:31 | |||
- 2 bögre finomliszt - 3 evőkanál reszelt parmezán sajt - 1 evőkanál sütőpor - 0.5 teáskanál só - 1 bögre tej - 4 evőkanál növényi olaj - 1 tojás - 4 evőkanál pesztószósz Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyünk 12 muffinpapírt a muffinsütőbe. Egy nagy tálban ekverjük össze a lisztet 2 evőkanál sajttal, a sütőporral és a sóval. Ezután kis tálban alaposan keverjük össze a tejet, az olajat és a tojást. Öntsük a lisztes keverékbe, és csak annyira dolgozzuk össze, hogy átnedvesedjenek a száraz hozzávalók. Ne keverjük től! Kanalazzuk a tésztát a muffinformákba, de csak harmadáig töltsük meg őket. Keverjük össze a pesztószószt, majd 1 teáskanállal tegyünk mindegyik muffinformába, végül egyenletesen elosztva simítsuk rá a maradék tésztát. A maradék sajttal hintsük meg a muffinokat. Süssük 25-30 percig, vagy tűpróbáig.
Tegyük a muffinsütőt süteményrácsra és hagyjuk 5 percig hűlni a tésztát. Ezután emeljük át a formából a rácsra és várjuk meg, amíg kihűl. (A sütés bibliája c. könyvből)
|