Fehércsokis sárgabarackos zabpehelysüti |
2008 december 07., vasárnap 21:09 | |||
- 18 dkg puha vaj vagy margarin - 0.5 bögre kristálycukor és világosbarna cukor - 1 tojás - 1 bögre finomliszt - 1 teáskanál szódabikarbóna - 2.5 bögre zabpehely - 1+2/3 bögre fehércsokoládé csepp vagy -darabka - 3/4 bögre aszalt sárgabarack, feldarabolva Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat, a kristálycukorral és a barna cukorral. Alaposan dolgozzuk bele a tojást is. Keverjük hozzá a lisztet és a dszódabikarbónát, majd a zabpelyhet, a csokoládécseppeket és az aszalt sárgabarackot. Gyúrjunk 1-1 púpos teáskanálnyi masszából golyókat, amelyeket helyezzünk kikenetlen sütőlapra, elegendő helyet hagyva közöttük, mert szét fognak terülni. Süssük 7-9 percig, vagy amíg világosbarnára nem pirul. Ne süssük túl! Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tegyük át a süteményeket a sütőlapról rácsra. Várjuk meg, míg teljesen kihűl. (A sütés bibliája c. könyvből)
|