Kekszes muffin |
2008 december 07., vasárnap 21:37 | |||
- 2.25 bögre liszt - 1 evőkanál sütőpor - 0.5 teáskanál só - 1+2/3 bögre cukor - 1 bögre tej - 12 dkg puha vaj - 2 teáskanál vaníliaaroma - 3 tojásfehérje - 1 bögre apróra morzsolt csokis keksz + valamennyi a díszítéshez - 1 doboz (45 dkg) készen kapható vaníliamáz* Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vékonyan kenjük ki a muffinformákat, vagy béleljük ki őket muffinpapírral. Egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a cukrot. Öntsük bele a tejet, a vajat és a vaníliaaromát, majd alacsony fokozaton 30 másodpercen keresztül dolgozzuk össze az alapanagokat. Ezután kapcsoljunk közepes fokozatra és keverjük tovább 2 percig. Adjuk hozzá a tojásfehérjét, és ismét keverjük 2 percig. Keverjünk bele egy bögre összemorzsolt kekszet. Egyenlően osszuk el a masszát az előkészített muffinformákba. Süssük 20-25 percig, vagy tűpróbáig. A sütőformában tegyük 10 percre hűlni süteményrácsra, majd vegyük ki a süteményeket, és a rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Vonjuk be a muffinok tetejét a vaníliamázzal, és szórjunk rá apróra morzsolt csokoládés kekszet. *Vaníliamáz: tojásfehérjét keverjünk el porcukorral (nem habosra) és ízesítsük vaníliaaromával. (A sütés bibliája c. könyvből)
|