2008 december 07., vasárnap 21:48 |
Hozzávalók 3 adag tésztához: - 10 dkg csokoládébevonó - 3.5 dkg nyers marcipánmassza - 6 tojássárgája - 10 dkg puha vaj - egy vaníliarúd kikapart belseje - késhegynyi só - 6 tojásfehérje - 7 dkg cukor - 1.5 dkg étkezési keményítő - 14 dkg finomra darált mandula - 30 dkg kockára vágott cukorszirupban eltett narancshéj
A tésztához vízfürdőben megolvasztjuk a csokoládébevonót. A marcipánmasszát simára kidolgozzuk először egy tojássárgájával, majd a többivel habosra keverjük. A vajat kikeverjük a vaníliával, a sóval és a megolvasztott, d enem túl meleg csokoládéval. A tojásfehérjét a cukorral és a keményítővel habbá verjük, majd mindhárom masszát összekeverjük. A mandulát a narancshéjjal összekeverjük, és a tésztához adjuk. Kivajazott és liszttel beszórt vagy sütőpapírral kibélelt őzgerincformákba öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
(A nagy csokoládéskönyvből)
|