Málnás csokoládékarika |
2008 december 07., vasárnap 21:55 | |||
- 25 dkg liszt - 15 dkg vaj - 3 tojássárgája - 20 dkg porcukor - 6 dkg lereselt csokoládébevonó - 10 dkg pirított, darált mogyoró - késhegynyi só - egy citrom reszelt héja A töltelékhez: - 20 dkg málnalekvár A bevonathoz: - 20 dkg olvasztott tejcsokoládé-bevonó A díszítéshez: - 10 dkg karamellizált mogyoró A tészta valamennyi hozzávalóját jól összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1-2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű gyűrűket szurkálunk ki belőle (a gyűrű közepén 2 cm-es legyen a lyuk). Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb 12 perc alatt világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A málnalekvárt levágott sarkú zacskóba töltjük, és a gyűrűk felét bekenjük vele, majd összeragasztjuk a süteményeket. Tetejüket olvasztott tejcsokoládé-bevonóba merítjük, karamellizált mogyoróval díszítjük. (A nagy csokoládékönyvből)
|