Mandulás sütemény marcipánnal |
![]() |
![]() |
2008 december 15., hétfő 18:46 | |||
- egy adag csokoládés-mandulás alapmassza
- 30 dkg nyers marcipánmassza - porcukor A marcipánmasszát porcukorral beszórt deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, letakarjuk fóliával és befagyasztjuk. A fagyott marcipánlapot kis kockákra vágjuk, beszórjuk liszttel és lazán összerázzuk. A fölösleges mennyiséget visszatesszük a mélyhűtőbe, a pillanatnyilag felhasználandót pedig hűtőszekrényben olvasztjuk ki, hogy hideg maradjon, de ne fagyott, így könnyen tudjuk a tésztába keverni. Fagyott kockákat nem ajánlatos használni, mert hatására a tészta vajtartalma megkeményedne és a massza sokat veszítene a térfogatából.A kész süteményt kb 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk és hagyjuk kihűlni. Díszítésként porcukrot szitálunk rá.
|