Csokoládés-fahéjas csillag |
2008 december 15., hétfő 18:56 | |||
A tésztához: - 18 dkg porcukor - 12 dkg darált mandula - 12 dkg darált mogyoró - 12 dkg nyers marcipánmassza - 8 dkg olvasztott csokoládébevonó - 10 dkg méz - 2 tojásfehérje - 1.5 dkg kakpor - egy vaníliarúd kikapart belseje - 2 g őrölt ahér A tojásfehérjemázhoz: - 2 tojásfehérje - porcukor szükség szerint valamint: - 15 dkg mandula a tészta kinyújtásához A tésztához összevegyítjük az összes hozzávalót, és mandulával beszórt deszkán kinyújtjuk. A mázhoz a tojásfehérjéket sűrű, de semmiképpen sem habos masszává keverjük a porcukorral. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, és forró vízbe mártott csillagszurkálóval kiszurkáljuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Nem baj, ha a máz elszíneződik. A kiszurkálás után megmaradt tésztát ismét összedolgozzuk, kinyújtjuk és csillagokat szurkálunk belőle.
|