Narancsos csokoládékoszorú |
![]() |
![]() |
2008 december 18., csütörtök 23:17 | |
A tésztához: - 12 dkg csokoládébevonó - 15 dkg vaj - fél vaníliarúd kikapart belseje - 7 tojás - 18 dkg cukor - 14 dkg finomra darált mandula - 10 dkg piskótamorzsa A töltelékhez: - 10 dkg nyers marcipánmassza - 4 cl narancslé - 2 cl cointreau - 7 g apróra vágott cukrozott narancshéj A díszítéshez: - 5 dkg baracklekvár - sötét csokoládforgács, fehér csokoládérudacskák - 22 cm átmérőjű koszorúforma A csokoládébevonót vízfürdőben megolvasztjuk és 30 fokra lehűtjük, majd habosra keverjük a vajjal, a vaníliával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük és a masszához adjuk. A mandulát elkeverjük a morzsával, majd a tésztába melírozzuk. A formát kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával, beletöltjük a masszát és felszínét elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig (tűpróba) sütjük. A kész tésztát egy éjszakán át pihentetjük. A töltelékhez jól elkeverjük a hozzávalókat. A koszorút három lapra vágjuk és megtöltjük. Tetejét bekenjük forró baracklekvárral. Ha kihűlt, csokoládforgácsokkal és fehér rudacskákkal díszítjük.
|