2009 március 29., vasárnap 22:01 |
Hozzávalók:
- 9 tojásfehérje - 15 dkg vaj - 20 dkg porcukor - 15 dkg darált mandula (nálam ez 7.5 dkg dió és 7.5 dkg mandula keveréke volt) - 0,5 dl tej - 1 csomag vaníliás cukor - 15 dkg liszt - 1 kis üveg savanykás lekvár - 8 dkg durvára darabolt dió
A bevonathoz: - 15 dkg étcsoki - 1 ek. vaj - 2 ek. tejszín
A puha vajat habosra keverem 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a darált mandulát, a tejet és felváltva a lisztet, valamint a másik fél adag cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, 26 centis tortaformába (vagy egy 30x20 cm-es tepsibe) simítom a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőben úgy 40 percig hagyom sülni. Kicsit hagyom hűlni, de még melegen félbevágom, majd megkenem a lekvárral és megszórom a dióval, majd lefedem a másik tésztakoronggal. A csokit és a vajat gőz fölött összeolvasztom, a végén belekeverem a tejszínt és a krémmel bevonom a tortát.
(Nemisbéka receptje alapján)
|