Meggyes linzer (Crostada di visciole) |
2009 május 17., vasárnap 15:05 | |||||||||
1 evőkanál lisztet hideg vízzel kikeverünk, és besűrítjük vele a forrásban lévő meggyet. Hagyjuk kihűlni. Összegyúrjuk a linzertésztát, kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A tészta kétharmadát lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy egy 26 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába téve pereme is legyen. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (légkeveréses sütő 155 fok) A meggyet a tésztára simítjuk. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval tetszőleges formájúra vágjuk, majd elrendezzük a meggy tetején. A sütőben kb. 35 percig sütjük. Porcukorral meghintve, ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.
|