2009 július 24., péntek 17:00 |
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé - 1.5 dl tej - 2 apró, piros csilipaprika - 3 tojássárgája - 10 dkg kristálycukor - 4.5 dl tejszín
A csokit nagyobb darabokra tördeltem, majd a tejjel együtt lábosba öntöttem. Kis lángon kevergetve megolvasztottam a csokit. Apróra vágtam a csilit (ha csípősen szeretnénk, akkor magokkal, ha nem, akkor a magokat távolítsuk el) Habosra kevertem a cukrot a tojások sárgájával. Lábosban, kis lángon forráspontig melegítettem a tejszínt a csokis tejjel és a csilivel, majd állandó kevergetés közben, egyenletes sugárban hozzáöntöttem a tojásos cukorhoz. Visszaöntöttem a lábosba, s folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig felfőztem.
Amikor elkészült, teljesen kihűtöttem. Fagyigépbe öntöttem, és hagytam a gépet dolgozni.
(Vicki Smallwood: Fagylaltok könyve alapján)
|