Csokoládéfagylalt |
2009 július 24., péntek 17:07 | |||
- 10 dkg tejcsokoládé - 4 tojássárgája - 5 dkg kristálycukor - 1.5 dl tej - 3 dl tejszín Apróra tördelem a csokit és félreteszem. Keverőtálban habosra keverem a cukrot és a tojássárgáját. Kis lángon forráspontig melegítem a tejszínt a tejjel, majd állandó keverés közben, egyenletes sugárban a tojásos cukorhoz öntöm. Visszaöntöm a lábosba, folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg besűrűsödik. Amikor elkészült, félrehúzom, hozzákeverem az apróra tördelt csokoládét. Addig keverem, míg teljesen felolvad és elkeveredik a forró krémben. Kihűtöm, majd a fagyigépbe öntve hagyom a gépet dolgozni. (Vicki Smallwood: Fagylaltok könyve alapján)
|