2009 július 28., kedd 19:03 |
Hozzávalók: - 6 tojás - 20 dkg barna nádcukor - 25 dkg ricotta* - 25 dkg túró - 5-6 szem nektarin - 2 ek liszt - 1 csipet só
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a nádcukorral pár perc alatt krémes-habosra verem. Belekeverem a ricottát, a túrót, a sót és a lisztet. A fehérjéket kemény habbá verem, majd a túrós krémbe forgatok gyors mozdulatokkal 2 kanálnyit, a maradékot pedig óvatosan forgatom bele, ne törjem agyon a habot! A nektarinokat vékony gerezdekre vágom és beleteszem a tésztába. Formába öntöm és 180 fokon 40-50 perc alatt megsütöm.
*első alkalommal ricottával készítettem, második alkalommal 50 dkg túróval, megmondom őszintén, én nem éreztem nagy különbséget a kettő között.
(Ízbolygó receptje alapján)
|