Csokis keksz |
2009 augusztus 22., szombat 12:35 | |||
- 35 dkg margarin/vaj - 25 dkg porcukor - 35 dkg liszt - 5 dkg kakaó - 1 tk. sütőpor - 1 tábla csoki (elhagyható) A margarint a porcukorral habosra keverem, egy másik edényben kimérem a száraz hozzávalókat és apránként a cukros margarinhoz adagolom. Fél órára hűtőbe száműztem a keveréket, majd sütőpapíros tepsire kis golyókat formáltam, amit aztán villával lelapítottam. 200 fokon kb. 10 percig sütöm, majd hagytam kihűlni és csak ezután vettem le a sütőpapírról. Ha kicsit tovább sül, akkor sincs gond, annyi történik, hogy nem puha lesz a keksz, hanem kicsit keményebb. Ha nagyon extrát szeretnénk, akkor a csokit olvasszuk meg gőzben, és a kihűlt kekszek alját kenjük meg vele. (Enélkül is nagyon finom ) (okostojás receptje)
|