2010 július 14., szerda 16:42 |
|
Hozzávalók: |
opcionális: |
- 40 dkg rebarbara - 1 evőkanál + 5 dkg kristálycukor - 4 tojássárgája - 2,5 dl tej - 2,5 dl tejszín |
- 5 dkg sütőporos liszt - 4 dkg vaj - 4 dkg nádcukor ha nincs kedvünk ezzel bajlódni, bármilyen kekszmorzsa is megteszi. |
A rebarbarát megmostam, és nagyobb darabokra vágtam. Tepsire tettem, megszórtam egy evőkanálnyi kristálycukorral, és ráöntöttem egy evőkanál vizet.
Kb. 15 percig sütöttem, majd félretettem kihűlni.
Keverőtálban habosra kevertem a tojások sárgáját a cukorral. Kis lángon felmelegítettem a tejet + a tejszínt, majd állandó keverés közben hozzáöntöttem a tojásos cukorhoz. Folyamatosan főztem, amíg besűrűsödött.
A sütőporos lisztet összemorzsoltam a vajjal, amíg olyan állaga nem lett mint a zsemlemorzsának. Hozzáadtam a nádcukrot, előmelegített sütőben, sütőpapírral borított tepsi 10-15 percig sütöttem.
Összekevertem a kihűlt rebarbarát a tojásos krémmel, majd elkészítettem a fagylaltot, az utolsó 2-3 percben hozzáadtam a "vajas tészta" egy részét.
A maradékot tálaláskor szórtam a fagyi tetejére.
(Vicki Smallwood: Fagylaltok könyve alapján)
|