2010 szeptember 11., szombat 19:10 |
|
Hozzávalók 15 darabhoz: |
- kb. 15 dkg étcsokoládé - 6-7 darab aszalt sárgabarack - narancslikőr (vagy valami jófajta alkohol) |
A barackot apró darabokra vágom, majd felöntöm a narancslikőrrel, hogy ellepje. Állni hagyom 1-2 órát (vagy egy éjszakát). A csokit felolvasztom, szilikonecsettel kikenem a formát. Hűtőbe teszem, hogy megdermedjen, majd mégegyszer átkenem, biztos, ami biztos:) Ha a második kenés is megdermedt, beleteszem a barackdarabokat (én egy kevés likőrt is öntöttem rájuk), majd lezárom az olvasztott csokival. Részemről ez is 2x történt meg. Megint megy a hűtőbe, aztán ha tutira megdermed, lehet ügyeskedni a formából való kiszedéssel. Nekem kicsit göröngyös lett a teteje (alja), így egy éles késsel óvatosan megfaragtam, hogy megálljon.
|