2011 szeptember 25., vasárnap 10:43 |
|
Hozzávalók: |
|
A tésztához: - 10 dkg mák - 10 dkg finomliszt - 1 doboz natúr joghurt (175 g) - fél csomag sütőpor - 12 dkg cukor - csipet só - 1 tojás - 8 dkg margarin - megolvasztva |
A töltelékhez: - 50 dkg alma - 1 ek margarin - csipet fahéj - csipet szegfűszeg - 2-3 ek. méz
|
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, majd a margarinnal, a mézzel, és a fűszerekkel megpároljuk.
A tészta hozzávalóit egy tálban robotgéppel simára kavarjuk, és egy lisztezett-margarinozott formában (helyettesíthető sütőpapírral is!!) a felét elsimítjuk. A tölteléket még melegen a tésztára borítjuk, majd a tészta másik felét elkenjük rajta. Nem baj, ha nem borítja be az almát a tészta. 180 fokon 20 percig, majd 160 fokra mérsékelve készre sütjük.
Megjegyzés: Szerintem ez egy elég kis adag, egy 20x20-as jénaiban sütöttem meg, de aki normál tepsiben süti, nyugodtan duplázza meg az adagot.
(Nők Lapja Konyha 2011 szeptemberi száma alapján)
Erősen gondolkodtat az ötlet, hogy a lisztet is lecseréljem mákra - így legalább lisztérzékenyek is megkóstolhatják
|