2008 június 15., vasárnap 14:56 |
Hozzávalók: |
- 1 kg liszt - 5 dl tej - 5 dkg élesztő - 2 egész tojás + 1 a kenéshez - 3 tojás sárgája - 20 dkg margarin (vaj) olvasztva |
- só - 10 dkg mazsola - 10 dkg cukor + 1-2 dkg a díszítéshez - 1 evőkanál rum - 5 dkg mandula + 1 dkg a díszítéshez |
A lisztet összekeverjük a tejjel és az élesztővel. Ha megkelt, beletesszük a tojásokat, az olvasztott vajat, a sót, a mazsolát, cukrot, rumot és a mandulát. Jól kidolgozva 1.5-2 órát kelni hagyjuk. Megfonjuk, tojással megkenjük, cukorral, mandulával meghintjük és kizsírozott tepsiben sárgásbarnára (tűpróbáig) sütjük.
|