2008 június 19., csütörtök 19:33 |
Hozzávalók: |
|
- 1.5 csomag babapiskóta - 5 dl tej - 1 rumaroma - 50 dkg túró - 1 cs. van. cukor - 1 kanál citromlé |
- 25 dkg porcukor - 3 egész tojás - 25 dkg margarin - 2 zacskó (12 lap) tortazselatin - gyümölcs - tortadara/színes reszelék/szeletelt mandula
|
A tortaforma alját telerakjuk babapiskótával és meglocsoljuk 1 dl tej és a rumaroma keverékével.
1. tál: A túrót összetörjük, vaníliáscukorral és citromlével elkeverjük. 2. tál: A porcukrot, a tojássárgáját és a margarint habosra keverjük. 3. tál: 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A 3 tálat összekeverjük.
A 2 zacskó tortazselatint kevés vízzel összekeverjük csomómentesre, közben 4 dl tejet felforralunk és felengedjük a zselatinos vízzel. Forrón, ahogy felfort, mégegyet forralunk, majd langyosan a masszához keverjük. A felét beleteszem a tortaformába, és apróra vágott gyümölcsöt szórok rá. Beborítom a másik felével, tetejére tortadarát vagy színes reszeléket, vagy gyümölcsdíszítést teszek. Minimum 24 órát hagyom állni a hűtőben.
Ha nagyon "gazdag" túrótortát szeretnénk, verjünk habbá 3 dl tejszínt és adjuk a túróhoz.
|