2008 július 07., hétfő 20:56 |
A málna leGvárrá formatálása június végén, július elején aktuális.
Hozzávalók: - 5.5 kg málna - 1.5 csomag quittin 3:1 - 37.5 dkg cukor - 7 üveg (3-5 dl)
A málnát alaposan megmossuk, kiválogatjuk. (Természetesen az üvegek már a szárítóban száradnak, az eperlekvárnál leírtak szerint :)))
a) Lehet úgy is csinálni, hogy a málnát a botmixerrel összetörjük (alaposan), és sűrű szövésű műanyag tésztaszűrőn átpaszírozzuk, majd lemérjük. b) De lehet úgy is, hogy a paradicsompasszírozó legsűrűbb szűrőjén áttekerjük a málnát, majd lemérjük.(ez a kézkímélőbb megoldás)
Mérés után hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű cukrot, forrásig főzzük, majd beletesszük a cukrot és még 5 percig forraljuk. Ezután üvegekbe tesszük, folpackkal lezárjuk, csipetnyi szalicilt teszünk rá, újságpapírba csomagoljuk és eltesszük az ágyneműtartóba :)
2-3 nap múlva ezeket az üvegeket is felcímkézzük, illetve kis kendőket szabunk a fedőre és díszítjük.
|