2008 július 23., szerda 11:53 |
Hozzávalók: - 1 kg liszt, - 0.5 l tej, - 25 dkg vaj, - 2 tojássárgája, - 50 dkg savanyú káposzta, - 5 dkg élesztő, - kiskanál cukor, - só, bors ízlés szerint, - 1 tojás a kenéshez.
A káposztát apróra vágjuk, az élesztőt a tej felével és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a borssal összekeverjük. A tej másik felébe belekeverjük a sót és a tojássárgákat. Összekeverjük. A vajat összemorzsoljuk a sós-borsos liszttel, hozzáadjuk az élesztőt és a tojásos tejet, valamint az apróra vágott káposztát, majd összegyúrjuk. Kb. 1 órát hagyjuk kelni. Kinyújtjuk, hajtogatjuk, kb. 20 percet pihenni hagyjuk. Újra kinyújtjuk, meghajtogatjuk, majd a 20 perces pihenő után kiszaggatjuk, tetejét bevagdossuk és megkenjük a tojással. Közepesen forró sütőben 35 percig sütjük.
|