2008 július 23., szerda 12:15 |
 |
Hozzávalók: |
- vegyes gyümölcs (ananász, meggy, barack) - rum (ízlés szerint), - mazsola, dió, mandula - gesztenyepüré - vanília puding/almahab* |
A gyümölcsöket leszűrjük/kimagozzuk, meglocsoljuk a rummal, hozzáadjuk a mazsolát, diót/mandulát, és ennek a keveréknek a felét egy tál aljára terítjük. Rányomjuk/reszeljük a gesztenyepürét, rá a gyümölcs másik felét, majd a tetejére vaníliapudingot/almahabot teszünk. 1 napig hagyjuk állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
*almahab: 3-4 almát megfőzünk, vagy megsütünk, meghámozzuk, áttörjük, kevés porcukorral édesítjuk. 2 tojásfehérjével addig verjük, míg könnyű, habos, fehér nem lesz. Néhány csepp citromlével ízesítjük.
|