2008 július 29., kedd 20:02 |
A sárgabarackot július második felében érdemes eltenni.
Hozzávalók: - 5 kg sárgabarack - 3 tasak quittin - 90 dkg cukor - 5 db 720 ml-es üveg +1 db 3 dl-es üveg - szalicil - folpack
A sárgabarackot alaposan megmosom (én nem hámozom meg), botturmix-szal összenyomkodom, hozzáadom a quittint, elkeverem és nagy lángon forrásig főzöm. Ezután hozzáadom a cukrot, alaposan elkeverem, és még 5-6 percig forralom. Üvegekbe szedem, a tetejére folpackot teszek, arra egy csipetnyi szalicilt, lezárom, pár pillanatra fejrefordítom, majd száraz dunsztban az ágyneműtartóba dugom. 2-3 nap múlva előveszem, a folpack felesleges részeit levágom, az üveg tetejét sárgabarack mintás anyaggal és - lehetőség szerint - sárga színű madzaggal díszítem, felcímkézem.
|