2008 július 29., kedd 20:48 |
|
Hozzávalók: |
A pizzatésztához: - 1 kg liszt - 5 dkg élesztő - 1 evőkanál só - 2 dl olaj - 0.5 dl tej |
A töltelékhez: - 2 vékony szál kolbász - 3-4 paradicsom - 1 nagy fej vöröshagyma - 5-6 gerezd fokhagyma (lehet több is) - oregano - bazsalikom - ketchup (az eredeti receptben 2 kis paradicsomkonzerv szerepelt) - olívaolaj - 20 dkg vékonyra vágott sonka |
A tetejére: - 1 tojás a kenéshez - 15 dkg reszelt sajt |
Az elmorzsolt élesztőre rászórjuk a sót, ráöntjük az olajat és a tejet, majd hozzáadjuk a lisztet. Letakarva egy órát pihentetjük. (nekünk a suliban úgy tanították, hogy az élesztő és a só ne keveredjen, mert nem kel meg a tészta, de itt ilyesmi nem történt). Az egy óra pihenő alatt megpucoljuk a vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát pucolás után fokhagymanyomón áttörjük, az előmelegített olivaolajon megfuttatjuk, hozzátesszük az oreganot és a bazsalikomot, majd a vékony karikákra vágott kolbászt. A megpucolt paradicsomokat és a paradicsompürét(ketchupot) is beleöntjük, összeforraljuk. A sonkát kockázzuk és csak a végén adjuk hozzá.
A tésztát 8 részre osztom, mindegyiket kerek formára nyújtom és 8 háromszöget vágok belőlük. Megtöltöm a töltelékkel és egy kis kanál vajjal, majd a tetejét megkenem tojással, megszórom sajttal és mehet a sütőbe. 200-220 fokon kb 30 percig sütöm.
(A receptet manka blogjában találtam.)
|