2008 július 30., szerda 00:39 |
Nagyon egyszerű, bár kicsit pepecs, de isteni finom!
|
Hozzávalók: |
- 10 dkg vaj - 10 dkg finomliszt - 1 csipet só - 2 tojás - 10 dkg cukor - 1 citrom reszelt héja |
A tésztához a vajat folyósra olvasztjuk és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, majd robotgéppel nagyon habosra keverjük a tojásokat meg a cukrot. A citrom héját a cukros tojásba reszeljük, fakanállal beleforgatjuk az átszitált lisztet és óvatosan hozzákeverjük az olvasztott vajat.
A kész tésztát 10-15 percre a hűtőbe tesszük - addig a madeleine formákat kivajazzuk (ha szilikon, akkor nem kell) - majd belekanalazzuk a horpadásokba és 10-15 perc alatt előmelegített, 190 fokos sütőben megsütjük.
Kb 18 darab lesz belőle, de én még dupla adag alatt nem úsztam meg. :)
(Stahl Judit receptje)
|