Tojásfehérje |
2008 augusztus 03., vasárnap 13:05 | |||
Ha egyszer nagy leszek (nemsokára ), esküszöm lesz egy külön kis fagyasztóm a tojásfehérjéknek. Nem bírok annyi fehér piskótát sütni, hogy ne találjak még egy kevés fehérjét a fagyasztóban. A többi cuccnak (úgyis, mint mákos gubához való kifli karikára vágva, stb) meg úgy kell helyet szorítani, nem élet ez így... A fehérje felhasználása nálam egyelőre a fehér piskótáig terjed. A habcsókért gyerekkoromban megvesztem - biztos azért, mert nekünk sosem volt a karácsonyfán, csak apai nagymaminál - de aztán elmúlt. Logikusan következik ebből, hogy előállítani sem vagyok hajlandó.... Jelenlegi állás szerint odakint minimum 32 fok, idebent úgy 30 lehet, és akkor be kell kapcsolni a sütőt (275 fok), mert a fagyikészítés okán (erről majd később), megint van minimum 4 fehérje és már se poharam, se helyem, amiben/ahova lefagyasszam. Mondjuk, apukám legalább örülni fog, ha estefelé átcsattogok hozzá egy tepsi fehér piskótával.
|