2008 augusztus 12., kedd 22:13 |
A sörkifli azért jó, mert ha van otthon bármilyen maradék felvágott, vagy csak egy kis szezámmag, mák, sajt, ezeket mind el lehet használni. Én most az alapreceptet írom le, a töltelékkel mindenki kedve szerint variálhat.
|
Hozzávalók: |
- 1 kg liszt - 3 evőkanál só - 3 evőkanál cukor - 7 dl langyos tej - 5 dkg élesztő - 1.5 dl olaj - 2 tojássárgája a kenéshez |
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl cukrozott tejben. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, beleöntjük a tejet, az olajat, végül az élesztős tejet. Összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót formálunk belőle, kerek formára nyújtjuk és mindegyiket 8 szeletre vágjuk. Ha van töltelék, akkor beletesszük, ha nincs, üresen feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük ("magokkal" /sajttal megszórjuk), és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
|