2008 augusztus 23., szombat 19:11 |
|
Hozzávalók: |
- 3 kg paprika - 1.5 kg paradicsom - 30-40 dkg vöröshagyma - 2 evőkanál pirospaprika - só - olaj - folpack - 7 db 720 ml-es befőttes üveg |
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, csumáját kiszedjük, vékony karikákra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük (1-2 perc), majd a héját lehúzzuk. Az olajat felmelegítjük, a hagymát beleöntjük, dinszteljük. A lábast félrehúzzuk, megvárjuk, míg kicsit kihűl, hozzáadjuk az őrölt paprikát és egy kevés vizet. A paprikát beleöntjük, sózzuk, elkeverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és szükség szerint vizet öntünk hozzá. Amikor a paprika már inkább puha, mint nem, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, de ekkor már nem fedjük le, hogy a felesleges lé elfőjjön. Ha kész, üvegekbe szedjük, a tetejére olajat öntünk, folpack, az üveget lezárjuk és mehet a száraz dunsztba 1-2 napra.
|